Groenten in de hoofdrol – Niven Kunz 80/20

Afgelopen zondag bij een workshop geweest van chefkok Niven Kunz. Wat een openbaring, zelfs bloemkool is lekker te maken. Ik ben namelijk geen fan van bloemkool, om het maar zacht uit te drukken, maar zonder ook maar 1 sausje at ik zelfs smakelijk bloemkool op drie wijzen bereidt.

Het mooie van deze kok is dat hij een echte groenten liefhebber is, en vooral terug gaat naar de basis, namelijk de ingrediënten zelf en dan vooral de groenten. De couscous was groenten, de pasta was groenten, ik heb geen aardappel,rijst of granen gezien. Dus bij deze ben ik meteen fan. Ook zijn kookboek is mooi en een echte aanrader.

De 80 /20 slaat op dat in zijn gerechten 80% groenten zijn en 20% andere dingen. Dus veeeeeel groenten en daar ben ik zo blij mee, er mag in Nederland veel meer groenten gegeten worden en nee, aardappel is geen groenten dus valt daar niet onder. Ook kookt hij op een zodanige wijze de groenten dat alle smaak, maar ook alle goede dingen zo goed mogelijk bewaard worden, en dat proef je en is ook nog eens gezond.

Dus nu op zoek naar een mandoline waarbij mijn vingers minder kans krijgen om in gesneden te worden, want ik ga echt zeker vaker aan de slag met de wijze waarop hij groenten bereidt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s